Bosh sahifa > Новости > Kontent

ПОРЕЂЕЊЕ ИЦА И ЦММ

Jul 19, 2016


Калибар је посебан алат производи за контролу свих врста механичке величине индустријска производња ентерприсе, који је погодан за масу произведене производе као што су ауто делова, замијенити професионални мерне алатке као што су кљешта, прикључите ица, поставите казаљка, итд. Можете да направите следеће мере: кључ могућности откривања, карактеристични линију за откривање, функционална рупу за откривање и велике деформације за откривање области током скупштине процес, Скупштина прототип, рана фаза функција које се подударају са откривања и тако даље. ЦММ припада врста високу прецизност мерења алат, скоро свих делова се могу мерити, укључујући прецизности казаљка такође потребна подршка ЦММ. ЦММ је врста распрострањен мерних инструмената, али ЦММс су генерално погодне за мерење на мрежи. Постоје неке разлике, испод.

1 . трошак. Једнократна инвестиција од казаљка је мања него код ЦММс, али мислим, дугорочно гледано, трошак ЦММ је нижа од трошак ица. Казаљка мерење треба направити моделе свих измерених објеката, трошак је веома висок. И ЦММ у комбинацији са флексибилни инвентар има предност да трошак у дугорочном периоду, иако је иницијална инвестиција је већи и коштао је одређене дневник одржавања.


2 . флексибилна. Ица је врста опреме за делове или Скупштина посебне мере, углавном нису флексибилни. ЦММ у комбинацији са флексибилни инвентар измерити скоро све врсте делове, флексибилност је врло добро.


3 . Меасуринг практичност. Погодност ица је врло добро, који само треба да их делове у двобој. ЦММ у комбинацији са флексибилни инвентар се основних делова, морају успоставити координатни систем, програм, итд., али за мерење погодност, преносни руку машина је увелико задовољи мерење практичност.


4 . прецизност. Прецизности инвентар је генерално ±0,15-±0.2 мм. Ако је са Верниера цалипер, ниво тачности зависи од ±0,1 мм. ЦММ тачност достижу микрона ниво генерално.