Bosh sahifa > Решења > Kontent

Најчешћи коришћени материјал ЦММ

Feb 20, 2017

Са развојем координатног мерења машина (ЦММ) технологији, ЦММ је све више и више у широкој употреби. Јер је структура и материјал ЦММ има велики утицај на тачност, постаје све више и више високо потребно. Следе неке заједничке структуралне фасаде.

1. ливеног гвожђа

Ливеног гвожђа је нека врста заједничких коришћених материјала, углавном се користи за базу, клизне и роло водич, стубове, подршка, итд То је предност мале деформације, добра отпорност на хабање, лако обради, ниске цене, линеарна експанзија је веома близу коефицијента делова (челичних), је рани коришћеног материјала. У неким мерној машини и даље углавном користе ливеног гвожђа материјала. Али има и своје мане: лив је подложан корозији и отпорност на хабање је нижа од гранита, његова снага није висока.

2. čelik

Челик се углавном користи за љуску, потпорне конструкције, а неки мерни уређај база такође користити челика. Генерално усваја ниско угљеничног челика, и мора бити термичка обрада. Предност челика је добра крутост и снагу. Његов недостатак је лако деформације, то је зато што је челик после прераде, преостала стрес у медије доведе до деформације у.

координира машина за мерење

3. Гранит

Гранит је лакши од челика, тежи од алуминијума, што је уобичајено половни материјал. Основна предност гранита је мало деформација, добра стабилност, не рђа, лако се графичка обрада, равност, лако постићи већу платформу од ливеног гвожђа и погодан за производњу високе прецизности водича. Сада многи од ЦММ усвоји овај материјал, радни сто, мост оквир, вратило за употребу шине и З осе, све направљено од гранита. Граните могу користити како би радни сто, квадратна, колона, беам, употребу, подршка, итд Због малог термалног коефицијента ширења гранита, веома је погодан за сарадњу са ваздушно флотациону шину.

Гранит такође постоје неке недостатке: иако се прави од шупље структуре лепљењем, то је компликованије; Солидан квалитет изградње је велика, није лако обради, посебно вијак рупа је тешко процесу, коштати много више од ливеног гвожђа; Гранит материјал је оштра, лако срушити када грубу обраду;

4. Керамика

Керамика се убрзано развија у последњих неколико година. То је керамички материјал након набијања синтеровања, регриндинг. Његова карактеристика је порозан, квалитет је светлост (густина око 3г / цм3), високе чврстоће, једноставну обраду, добра отпорност на хабање, не рђа, погодан за И осу и З осе упутству. Недостаци керамике су високи трошкови, технолошке захтеве је већа, а производња је сложен.

5. Легура алуминијума

ЦММ углавном користи високе чврстоће легура алуминијума. То је један од најбрже растућих у последњих неколико година. Алуминијум има предност мале тежине, високе чврстоће, мале деформације, топлотна проводљивост перформансе је добар, а може да спроведе заваривање, погодан за мерење машину из више делова. Примена високе чврстоће легура алуминијума је главни тренд струје.


Молимо Вас да нас обавестите ако постоји куестиона или савет

Е-маил: оверсеас@цмм-нано.цом