Bosh sahifa > Решења > Kontent

Утицај на ЦММ узроковано мерна трака и лопта

Dec 05, 2016

Мерна трака и лопта су кључни сегменти који повезујетри координирати мерна машинасензор и површине рад-комад. Ако кугла за одређену вредност задатак и неприкладно мерна трака одабрао, то може да доведе до неизвесност резултате мерења и на недоследности. Да бисте остварили Оптимизација ЦММ прецизност, у избору мерна трака и лопта мора да је лепо од тебе.

1 . роуднесс мерење лопте

Већина ЦММ мерење јаја усвојити синтетички рубин. Њене облине грешка може довести до могућег губитка за прецизност до 10%. Прецизност производња ниво од Руби лопта је користити у разреду да бисте дефинисали, ниво мерење лопту зависи од њене у односу на максималну девијацију идеалне сфере. Два од најчешће коришћених мерење нивоа је разред 5 и 10 (грешке у спхерицитy били 0.13 ум и 0,25 ум). Упркос користећи 10-ти степен замијенити разреда 5 могу да уштеде мало кошта, али вероватно да угрожавамо 5:1 која је прихваћена однос ЦММ несигурност и облика толеранције.

2 . материјал за мерење лопту

Иако је Руби најчешће коришћене материјал за мерење лопту, али други материјали можда више одговараконтакт за скенирање. У скенирања мерења, мерења слајд лоптицу са собом на површину радног комада, то ће довести до абразије. У екстремним случајевима, дуготрајно излагање може да доведе до носе мерење кугле (абразивни носи) или рад-комад материјала који се лепи за мерење балл(адхесион). У сваком случају, утицаће на мерењима облине мерење лопте.

Ускенирање мерењаповршина од неког материјала као што су ливени, абразивни хабање се може јавити. Преосталих малих честица може узроковати мале огреботине за мерење лопту и површину радног комада и формирају мали авион на мерење лопту. За такве мере, зирцониа лопта која има веће чврстоће је добар избор. Приањање носе обично долази када лопта материјал и рад-комад материјала који је хемијски афинитет, које обично се десило када користите Руби лопта за скенирање радног комада алуминијума. Релативно мекан алуминијум ће пребацити из рад-комад за мерење куглу која ће генерисати слој премаза на лопту, чиме се смањује за мерење облине и прецизност. У овом случају, силиконске нитриде лопта је бољи избор, јер ова врста материјала са добру отпорност на абразију, и да нема сличности од алуминијума.

3 . флеxуре мерне траке

Мерење прецизност смањује са повецањем дужину мерна трака, тако дуго мерна трака није погодан за мерење све функције (у ствари, користећи укрућеност максималну дужину најкраћи могући мерна трака је било исправно урадити).

Иако је целик је прикладан да направим неке кратке мерна трака, али тешко легура је најбољи материјал за мерење бару. Међутим , због густину хард легура је велика, тако да то не би требало користити за дуго мерна трака. Керамичке мерна трака обично могу користити за мерење задатак да тражите добру крутост и лаган терет. Такође , угљен влакна се обично може да се користи да би дуго мерна трака.

4 . топлоте стабилност

Температурне флуктуације могу бити узрок грешке ЦММ. Да бисте одабрали одговарајућу ознаку типа мерна трака материјала, можете добити бољу стабилност, под условом да јеПромена животне средине, и пружају боље доследности резултате мерења.


Молим вас обавестите нас ако има ли питања или савет

Е-маил адреса:overseas@cmm-nano.com