Bosh sahifa > Решења > Kontent

Неколико основни принципи мерења дужине (И)

May 04, 2017

Минимални деформација Принцип

У мерењу дужине, узрок за деформације комада које се тестира и мерни инструменти је углавном због термалног деформације и еластичне деформације (контактне деформације и деформације изазване гравитацијом). Деформација чини измерени комад и величину мерења промене опреме, и утиче на тачност и поузданост мерења резултата доводе. Због тога, током процеса мерења, треба да покушамо да минимизира деформација због различитих узрока, то је минимум принцип мерења деформација.

1.   Термална деформација

(1) Преглед

Хеат билгес хладно смањити, то је природни феномен, то је то функција која често доводи до озбиљног одступања од резултата мерења.

Формула за линеарног термичког деформације је:

△ л = л • А • △ Т

Л - Величина објекта, мм;

а - линеарног термичког ширења Коефицијент, 10-6 / ℃;

т - температура варијација, ℃.

На пример: Трећа линија обима стандардних металних Коефицијент линеарног топлотног ширења: а = 18.5 × 10-6 / ℃, уколико промени температуре за т = 1 ° Ц, па 1 метар ће се променити: Л = Л А • △ т = 1000 × 18.5 × 10-6 / = 18.5 μ м

За мерење прецизности , јаз је врло велика.

Као резултат тога, да се тестира делове високом прецизношћу, великим деловима величине, утицај температуре је фактор који се не може занемарити.

Све прецизне тест треба да владају температурне услове , посебно за мерење дужине, скоро сви пропис верификација указује захтеве за температуре. То значи да под дефинисаним условима мерење температуре не треба корекција температуре, у супротном треба ревидирати. За високом прецизношћу, великих димензија материјала мерење је потребно Изотермни.

(2) Термичка деформација доводи до грешке мерења

Грешка мерења узрокована врелом деформације је углавном због разлика у температури између комада који се тестирају и мерних инструмената. Требало би ставити комадиће да буду тест и мерни алат (метара) у лабораторији за изотермским пре мерења (изотермни дужине времена се односи на разлике температуре, маса, топлоте расипање простора и окружења и других фактора). Али упркос изотермским, велика температура на површини и унутрашњи делови нису једнаки; чак иу термостатским комори, расподела поља температуре није обавезно хомогена. Биће одређена грешка за мерење температуре. Мерење температуре окружења због људском телу, као што је осветљење извора топлоте бити променљива. Након изотермским, мерење грешку проузроковану термалне деформације ће постати веома мали, у одређеном прецизност мерења, она може занемарити.

У мерења, готово људи обраћају пажњу само на стање константне температуре, игнорисао утицај изазван температуре провођењем тела. На пример:   унутар чељусти са дужином од 280 ~ 4000мм, ставили у рукама 2-5минс, његова дужина ће се повећати за 20 ~ 50 μ м користити кажипрст и палац (без рукавица) да се Гаге блок за 20 мм, 30 с, његов величина ће порасти за 0,5 μ м (није дозвољено).

Стога, Хигх Прецисион мерни инструменти , као што су контакт интерферометра, равне и густе интерферометру и равне кристалног дебљине интерферометра мора бити опремљен спречи и смањи топлотне изолације уређаја.


Молимо Вас да нас обавестите ако имате било каква питања или савете

Е-маил: оверсеас@нано-цмм.цом