Bosh sahifa > Решења > Kontent

Предности Мануал, полуаутоматски и Фулл-аутоматским ЦММ

Sep 22, 2016

Тхрее координира мерне машине (ЦММ) је врста мерења машину која може представљати геометријског облика, дужина и обим круга раздваја у оквиру простора. Може се поделити у ручно, полуаутоматски и потпуно аутоматски типа.

Полуаутоматска ЦММ, у поређењу са аутоматским ЦММ је недостатак пуне аутоматског система игла сонде . Када је рад-комад се мери према програму, једном да трансформише сонду за другог угла, она мора користити вештачку трансформацију.

Што се тиче тачности, мануелни три координате машина за мерење је чиста мануелни рад, тако да је случајна грешка је више од аутоматског типа. Фулл-аутоматски координира машина за мерење, у поређењу са полу-аутоматски, потпуно аутоматски ЦММ је са аутоматским системом контроле у време мерења, која може да изврши серије мерења кроз програме. Дакле, у поређењу са приручник три координира мерне машине, аутоматско тип знатно побољшати ефикасност детекције.

Што се тиче цена, упутство тип јер не постоји систем контроле кретања, тако да је цена је релативно ниска. У принципу, упутство тип има високе захтеве на оператора, што више искуства оператери имају, то је већа прецизност може да достигне. Генерално, ако инспекцију износ је мали, а тачност није висока, могу бирати за коришћење ЦММ. Полу-аутоматски Тип има одређене предности у цени у односу на аутоматску ЦММ. Али на ефикасност мерење, потпуно аутоматска машина је боље.

Молимо Вас да нас обавестите ако имате било каква питања или савете

Е-маил: оверсеас@цмм-нано.цом