Bosh sahifa > Решења > Kontent

Квалитет ваздуха Ефекти на мерне машине

Mar 13, 2017

Из горе нарације, корисник може разумети је веома важно да ли компримовани ваздух може да гарантује нормалан рад ЦММ, и да ли машина координатни мерни може да гарантује високу прецизност. Дакле, шта су ефекти квалитета ваздуха у цмм ?

1. Притисак

  • Ефекат притисак на ваздух лежишта.

Под нормалним радним притиском, дебљина ваздушног простора између ваздуха лежаја и водити шину је фиксна, који може да обезбеди добру поновљивост ЦММ. Ако је притисак на довод ваздуха варира, промена пре затезања снагу ваздуха лежишта ће се у складу довести до промене између мембране простора? Када је између мембрана простор постаје веома мала, постоји извесна трење између ваздуха лежаја и клизне шине, што може довести до релативног трење између ваздуха лежаја и бочним када машина ради. Може чак и озбиљно изазвати огреботине на перформансе вођица и понирућих машине

  • Ефекат на равнотежу цилиндар

Равнотежа цилиндар се користи да избалансира З осе. Када је З оса гравитација једнака атрактивне силе која настаје цилиндар ваздушног притиска, З оса ће задржати равнотежу. Када је цилиндар атрактивна сила је мања од гравитације, цео биланс систем ће бити ван контроле. З оса, као и глава сонда ће пасти доле. То може оштетити пробе и з осу. Стога, веома је неопходно да се гарантује право притисак компримованог ваздуха за ЦММ.

Иако је наша компанија је предузела низ мера за контролу негативан резултат флуктуације притиском компримованог ваздуха, како би се обезбедило да можете користити ЦММ нормално, молимо вас да строго контролише ваздушни притисак ЦММ.

nano ЦММ

2. Ефекат ваздуха чистоћи

Јер ваздух није чист, садржи не само одређену количину воде, већ и много прашине и других нечистоћа. Ове нечистоће ће ући у ваздушни компресор са ваздухом заједно. А онда, они иду у високим притиском компримовани ваздух са уљем магла честица заједно. Ако ови нечистоће нису уклоњене, то ће бити веома штетно за коришћење и перформансе мерног уређаја, углавном у следећим два аспекта:

  • Ефекат ваздушних загађивача

Постоји много нечистоћа честица у ваздуху који се не филтрирају. Пречник честица је неколико десетина микрометара. Након уласка у компресору са влагом у ваздуху, могу да формирају неке материјале. Њихов пречник је већи. Ако овакве ствари директно ићи у ЦММ без филтрирања, то може изазвати озбиљну пријетњу животног века ЦММ. У тежим случајевима, може води да одустане од ЦММ.

  • Ефекат уља и воде

Мутно уље и влага у ваздуху се компримује у високим притиском компримованог ваздуха од компресора. Ваздух се не филтрирају и одлази у ваздушном каналу ЦММ. То може довести до озбиљних корозије на ваздушне цеви. И то ће створити и друге нечистоће у везне цеви, што ће директно утицати на клизна шина. На крају ће довести до нетачних резултата мерења, па чак и да утиче на век трајања ЦММ.

Иако нано ЦММС има компоненту филтера за ефикасно пречишћавање компримовани ваздух. Међутим, пречишћавање ваздуха уређај наше компаније има веома високу прецизност, предлажемо корисницима да конфигуришу филтера ваздуха поред ваздушног компресора. Ако има превише воде у ваздуху, се препоручује корисницима да опремање систем ваздуха за сушење.